Siw Ivarsson, undulater


Jag har alltid haft ett djurintresse. Från det att jag vände upp och mer på stenar som liten för att se vilka djur som bodde där till nu har jag haft många olika djur. Undulater, akvariefiskar, papegojor, marsvin, katter, vandrande pinnar,  kameleonter och hundar. De flesta av dem har fångat mitt uppfödarintresse.

Mina första  husdjur som barn var 2 undulater. Det blev sedan fåglar igen när jag fick mitt första egna hem.
2 Timnehjakos och 1 Tritonkakadua var de första som flyttade in 1978.

När jag långt senare träffade min make köpte han en hona till min Tritionkakaduahane för att han inte skulle behöva vara ensam när vi arbetade på dagarna och uppfödningen var ett faktum. Senare inköptes flera Grå jakos och även dessa förökade sig.

1999 brann vår villa och alla 18 papegojorna omkom. Fram till år 2005 tvistade vi om ersättning för huset med vårt försäkringsbolag och fick till slut rätt i Stockholms tingsrätt. Under den tiden hade jag inga fåglar alls.
En egenuppfödd Grå Jako köptes tillbaka från Östersund när familjen blev allergisk. Jag har lånat en sällskapsdam till honom, men föder inte upp Grå Jako längre. 
På sommaren sitter fåglarna ute i voljärer och roar sig/oss och kunderna som kommer till vår djurtillbehörsbutik, med glada tillrop och visslingar.

När vi fått försäkringsersättningen, köpte vi 2005 en gammal gård i Kungälv. Där fanns möjlighet att använda en byggnad till marsvinsuppfödning tillsammans med min dotter. 

 

Butik

En dag kom min dotter hem med några bortskänkes-undulater. Jag kände ganska snart att jag saknat fåglarna dom senaste åren. Intresset för undulaterna tog överhanden över intresset för marsvinsuppfödning.Det blev jag som tog mig an fåglarna och utökade besättningen efter hand. När jag fick se regnbågsundulater första gången blev jag helt betagen av deras vackra färgteckningar. Nu föder jag mest upp regnbågsundulater, men även några andra färgteckningar finns i flocken. Det mest spännande med undulatuppfödning är att se vilka olika färger ungarna får .

kennel

Fåglar köpta från mig levereras ID-märkta med uppfödarring. Skötselråd, uppfödarbevis, mineralsten och foder för första tiden medföljer. Alla leveransklara fåglar hanteras/handmatas med hirskolv dagligen. Händer upplevs av dem som något trevligt.

Leverans till Göteborgsområdet kan ordnas efter överenskommelse.

Jag kräver av mina köpare att undulaterna inte hålls ensamma eller i en bur som inte håller minst minimimått enligt lag, L70xB45xH60.Hälsningar från Siw Ivarsson


PS Alla som köper djur från vår uppfödning har 10 % rabatt i vår djurtillbehörsbutik DSKontaktuppgifter:  siwivar@hotmail.com eller telefon 0303-245010.